De Olympische Spelen en ons doel

Welkom!

Morgenavond 12 juni komen wij aan in Londen. Hier zijn we om vier dagen lang verslag te doen. Van woensdag tot en met zaterdag zullen wij in Londen op zoek gaan naar verhalen over de 27e editie van de Olympische Spelen. Zo van de straat gehaald of omdat we een afspraak hadden met een protestgroep, de politieman of de ondernemer.

Het is niet de eerste keer dat de Olympische Spelen in de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk worden gehouden. De Zomerspelen werden voor het eerst in 1896 georganiseerd. Londen is de eerste stad die voor de derde keer de Spelen mag organiseren. Eerder vonden de Spelen van 1908 en 1948 hier plaats. De Zomerspelen bestaan uit 26 sporten. Tijdens de Spelen is de stad onderverdeeld in vijf Olympische stadsdelen afgeleid van het Olympisch symbool: de vijf ringen . De stadsdelen zijn: Newham, Hackney, Waltham Forest, Tower Hamlets en Greenwich. Vandaar ook dat deze site is onderverdeeld in deze categorieën. Aansluitend aan de Olympische Spelen worden in Londen ook de Paralympische Spelen gehouden.

Het lijkt mooi: een groot sportevenement waar een heleboel mensen op af komen en wat gevolgd wordt door de hele wereld. Maar de Olympische Spelen, gehouden van 27 juli tot en met 12 augustus, kosten geld en niet zo’n beetje ook. Vooraf werd gezegd dat het allemaal niet zo duur zou worden als de Spelen in Peking, inmiddels weten we beter. In april was er al sprake van 29 miljard euro, wat vergelijkbaar is met het bedrag dat China spendeerde voor de Spelen van 2008. Dat blijkt uit verschillende berekeningen van onder meer Sky Sports, het Britse nationale auditbureau en Games Monitor (bron: ad.nl). Veel Londenaren vinden dit een veel te hoog bedrag en zijn boos. Deze mensen willen wij aan het woord laten.

Maar ook de buschauffeur mag zijn zegje doen. De chauffeurs zijn namelijk van plan om op zaterdag tijdens de Olympische Spelen te staken als zij voor de extra uren die ze tijdens de Spelen moeten maken geen bonus van 500 pond krijgen (bron: guardian.co.uk).

Het Olympisch Comité heeft strenge regels opgesteld over adverteren en handel drijven tijdens de Olympische Spelen. Er zijn beperkingen op reclame en handel in openbare plaatsen en op een paar honderd meter rondom wedstrijdlocaties. Uithangborden en reclame in winkels mogen wel. Reclame rondom wedstrijdlocaties moeten goedgekeurd worden door het Londense organisatiecomité van de Olympische en Paralympische Spelen (LOCOG) (bron: london2012.com). Wat vinden de winkeliers die in deze gebieden hun winkel hebben liggen hiervan?

Op deze en vele andere vragen hopen wij een antwoord te vinden. We wensen jullie veel plezier met het lezen van ons blog.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s